At udsatte mennesker får bedre mulighed for at indgå i samfundet

Udsatte mennesker har ofte svære betingelser for at tage ansvar for deres eget liv. For nogen ender det i hjemløshed, social isolation, fattigdom, dårlig sundhed og marginalisering. I takt med at man kommer længere væk fra samfundet, bliver vejen til at kunne tage ansvar for sit eget liv mere kompliceret.

Især børn og unge, der rammes af svigt, misbrug, vold eller mistrivsel, har særligt svære betingelser for at skabe en myndig tilværelse. Sundhedsstyrelsen vurderer, at 122.000 børn og unge under 18 vokser op i familier med alkoholproblemer1, og det estimeres, at 330.000 af samme aldersgruppe er barn af mindst én forælder med psykisk sygdom2. 

Vi arbejder for, at udsatte mennesker, især børn og unge, hjælpes til at kunne tage ansvar for sig selv og andre. Derfor støtter vi projekter, der giver: 

  • flere udsatte mennesker i Danmark mulighed for at uddanne sig, få et arbejde og blive i stand til at klare sig selv. 

  • sårbare børn og unge i Danmark mulighed for at indgå i tillidsfulde relationer, skabe stabile fællesskaber og have en voksen støtterelation. 

  • børn og unge i tredje verdens lande mulighed for at trives, få en uddannelse, forsørge sig selv og leve uden vold og overgreb. 

Vi lægger desuden særligt vægt på: 

  • at støtte indsatser, der udvikler målgruppernes ressourcer og evner til at tage vare på eget liv. 

  • at udvikle, afprøve og implementere indsatser, der nytænker løsninger på vanskelige problemer. 

  • at opbygge ny viden og praksis på de områder, vi støtter, og samtidig sikre, at det udbredes og er til gavn for mange.

Få en vurdering